Hur är det att leva livet som frilansare?

Det är befriande och spännande… skrämmande och stressande.

Att tjäna en levande som frilansare är inte lätt, men med lite för utseende, planering och en touch av lycka, kan du få det att hända! Ganska snart kommer du att ställa in dina egna timmar, och arbeta i dina underkläder!

Frilansare är framtiden

För inte så länge sedan var “frilansare” en nedsättande term för människor som inte kunde hålla ett heltidsjobb. Men tiderna har förändrats.

Nu frilansande är en $1 200 000 000 000 industrin i USA ensam (föreställa sig vad skulle detta antal vara för den globala frilansande marknaden).

När fler och fler företag lägger ut arbete, har frilans anställda blivit en viktig del av arbetskraften. Detta innebär fler möjligheter att tjäna ditt uppehälle strikt från frilansuppdrag.

Gig ekonomi innebär att ansluta med klienter för ett visst jobb. När jobbet är klart finns det inga ytterligare förpliktelser mellan medarbetaren och företaget. Många större företag är outsourcing vissa uppgifter en gång gjort in-House. Också, några professionella frilansare hatar att kallas “gig Workers”, säger det innebär un-skickliga, FN-sofistikerade manuella arbetstillfällen när frilans definition har redan utvecklats till en mycket mer komplicerad och nyanserad koncept.

Utsikterna är ganska bra för frilansare. Enligt “State of the Freelance nation” undersökning utförd av Wisebrand, 42% av frilansare slog sina inkomster mål under de första tolv månaderna.

Samtidigt genomförde UpWork en frilansande i Amerika studie förra året som visade nästan tre fjärdedelar av heltids frilansare tjänade mer än när de hade ett heltidsjobb!

Så, baserat på den snabba översikten som finns ovanför det allra första uttalandet som vi vill göra är att det känns riktigt bra att vara en frilansare i 2019 och därefter. Frilansande ger bättre balans mellan arbete och liv, högre nivåer av tillfredsställelse från det arbete du gör, betydligt mindre stress jämfört med företagets miljö och sätt bättre karriärmöjligheter.

Det är inte förvånande att 54% av frilansare inte kommer att återvända till heltidsarbete oavsett vad de kan få i gengäld.