Vätskan är det som producerar ångan vid inandning. Du kan välja mellan olika smaker och nikotinkoncentration (från 36mg/ml till 0mg/ml). Olika nivåer kan användas om vad du letar efter är att minska https://vape.se/ eller stoppa nikotinberoende. Vanligtvis kräver varje rökare att experimentera med graden av nikotin som tjänar honom, ibland kan en nikotinnivå för hög ge effekter som yrsel och huvudvärk, medan en nivå för låg producerar inandning för mycket och under långa perioder den personliga förångaren.

Du måste vara mycket försiktig med hanteringen av e-vätskan eftersom det under vissa omständigheter kan bli dödligt om det tas in, särskilt hos barn och husdjur, nikotin är en mycket dödlig kemikalie som måste hanteras med ansvar och omsorg.

Huvudingrediensen i förångningsvätskan är propylenglykol (eller propylenglykol), den innehåller också eller kan innehålla smakämnen, vegetabiliskt glycerin och nikotin, även om det också kan erhållas utan nikotin och baserat på endast vegetabiliskt glycerin, kan du till och med använda vätska utan smakämnen. Du köper dem på bland annat Ecigaretter.se, Peoplesmoker.se, VapeSweden.se, dk.vape.se & Jooz.se. Där hittar du massa goda ejuicer och annat du behöver till din Vape.

Ejuice kan köpas i en mängd olika storlekar, smaker och priser. De flesta vapers (eller vapers {människor som inte längre röker och nu vape}) använder runt 2ml om dagen, så med en 60ml per månad leverans bör du vara bra, även om detta kan variera mycket beroende på hur du vape.

Källor: Folkhälsomyndigheten, Umo, THL, CAN, WikiPedia, Konsumentverket, Kemi, Lansstyrelsen, Riksdagen, Tullverket, Östersund Kommun, Verksamt, Kristianstad, SlutaRökaLinjen, Alingsås, Ronneby, Lysekil.

Alla komponenter i e-juice är i princip lämpliga som livsmedel, med undantag för nikotin, som i vissa kvantiteter kan vara giftiga, en av de största myterna om nätverket är den som säger som innehåller frostskyddsmedel, det är sant att propylenglykol används vid framställning av frostskyddsmedel, men det är också sant att skapandet också används vatten och ingen har sagt att vi slutar dricka vatten eftersom det är en frostskyddsmedel, verkligheten är att den använder propylenglykol när du vill ha den producerade frostskyddsmedel är mindre giftig.

Komponenterna i e-vätskan är relativt lätta att få, förutom nikotin som måste extraheras från tobak och tillsättas mycket noggrant till vätskan, så det är inte tillrådligt att försöka extrahera det hemma, på marknaden finns en produkt som kallas “basvätska”, bestående av propylenglykol och/eller glycerin och nikotin i olika koncentrationer, utan smak, som kan användas för att göra din egen vätska så som Nasty Shisha, Nitros Cold Brew e-juice, Ossem, Pacha Mama, Porn Series Ejuice, Riot Squad, SadBoy, Savage & Senses.